Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

8

8 ο Επιβάτης της Αίγινας - Ειδήσεις - Σχόλια - Μάιος - Ιούνιος 2009

___________________________________________________________________________________________________

«Άνθρακες ο Θησαυρός Πέφηνε» (18΄)

(Ο Θησαυρός αποδείχθηκε Άνθρακες)

Λουκιανός)

Επειδή η Δημοτική Αρχή, καθώς και οι κ.κ. Νομάρχης και τ. ΥΕΝΑΝΠ (κ.κ. Κεφαλογιάννης και Βουλγαράκης) αρνήθηκαν να μας δεχθούν σε ακρόαση για τα προβλήματα της Ακτοπλοϊκής Συγκοινωνίας και των Λιμανιών της Αίγινας, παρά τις αιτήσεις μας, που υποβλήθηκαν δεόντως, αναγκασθήκαμε να υποβάλλουμε τα παράπονά μας στους κ.κ. Περιφερειάρχη Αττικής, Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας. Μέχρι τώρα λάβαμε απάντηση (κοινοποίηση) μόνο από τη Περιφέρεια Αττικής και τη Δημοτική Αρχή. Για οικονομία χώρου δημοσιεύουμε την ανταλλαγείσα αλληλογραφία μόνο με τους δύο εν λόγω Φορείς:

1.- Από Σ.Ε.Α.Σ.Α . προς 1) Περιφερειάρχη Αττικής, 2) Υπουργό Εσ. Δημ. Διοίκησης και Αποκέντρωσης, 3) Υ.Ε.Ν.Α..Ν.Π.. Α/Π: 03/09/22-4-2009, σχετ. 1) Επιστολές με Α/Π 01/09/6-3-09, 2) Α/Π 02/09/1-4-09, 3) Α/Π 04/08, 4) Α/Π 09/07/31-7-07, 5) Α/Π 13/07/13-8-07, 6) Α/Π 19/07/26-11-07, 7) Α/Π 01/08/22-1-08, 8) Α/Π 07/08/30-5-08.

Αξιότιμοι κύριοι,

Θέμα: Τοπική Δημοκρατία – Ν. 3463, άρθρο 215

Αποστέλλουμε τα παραπάνω σχετικά προς ενημέρωσή σας, παραπονούμενοι διότι δεν έγινε αποδεκτό το αίτημά μας για ακρόαση από τους αναφερόμενους αρμόδιους.

Παρακαλούμε, λοιπόν, να μας πληροφορήσετε τον τρόπο, με τον οποίο οι πολίτες μπορούν να εισακουστούν από τις Αρχές του κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων τους, όπως, για παράδειγμα, της Ακτοπλοϊκής τους Συγκοινωνίας.

Θα το εκτιμούσαμε ιδιαίτερα, εάν, ασκώντας την αρμοδιότητά σας, πράξετε τα δέοντα προς αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης και μας ενημερώνατε για τις ενέργειές σας. Ευχαριστούμε και διατελούμε, Με υπόληψη, Για το Δ.Σ. Φίλιππος Χατζηπέρης/Πρόεδρος, Παναγιώτης Μουτσάτσος/ Γεν. Γραμματέας

2.- Από Σ.Ε.Α.Σ.Α. προς κ.κ. Πρόεδρο και Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αίγινας, Α/Π 01/09/6-3-2009.

Αξιότιμοι κύριοι, πρόεδρε και Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Θέμα: Ακτοπλοϊκή Συγκοινωνία και Λιμάνια της Αίγινας

Επειδή διαπιστώνουμε ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος στην Ακτοπλοϊκή μας Συγκοινωνίας, σχετική με τους ακριβούς ναύλους τον αθέμιτο ανταγωνισμό, τα άτακτα και βραδινό δρομολόγια και των Λιμανιών της Αίγινας (Ημιτελές και επισφαλές το υπάρχον) και του Λεοντίου (Αναξιοποίητη η παρούσα κατάσταση, μικρό το προβλεπόμενο λιμάνι, σύμφωνα με το σχέδιο), παρακαλούμε όπως συνεδριάσετε με αποκλειστικό το θέμα της επικεφαλίδας.

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τη διαπίστωση του κ. Δημάρχου, που εκφράστηκε πάλι σε πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου σας, ότι «Δεν γίνεται τίποτα» και προσφερόμενοι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, ζητάμε να προσκαλέσετε (Ν. 3463/06, άρθρο 215) να συμμετάσχουν στη συζήτηση και οι φορείς που είναι γνώστες του θέματος (Σ.Ε.Α.Σ.Α.) και υφίστανται τις συνέπειες του προβλήματος (Επαγγελματικοί, επιχειρηματικοί και κοινωνικοί φορείς), ώστε η απόφαση που θα πάρετε να είναι αδιαμφισβήτητη. Ευχαριστούμε και διατελούμε, Με εκτίμηση, Για το Δ.Σ.. Φίλιππος Χατζηπέρης/ πρόεδρος, Παναγιώτης Μουτσάτσος/ Γεν. Γραμματέας. Για τους Φορείς: 1.- Επαγγελματική Ένωση Αίγινας, Γ. Παπαργύρης. 2.- Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας, Β. Μουσουλέας. 3.- Σύλλογος Προστασίας Φυσικού και Ιστορικού Περιβάλλοντος της Αίγινας, Π. Μουτσάτσος.

3.- Από Σ.Ε.Α.Σ.Α., Προς κ. Δήμαρχο Αίγινας, Κοιν. κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, Α/Π 02/09/01-4-09, Σχετ. Επιστολή μας υπ’ Α/Π 01/09/06 Μαρτίου 2009.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Θέμα: Ακτοπλοϊκή Συγκοινωνία και Λιμάνια της Αίγινας

Ο κ. Γ. Τσατήρης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μας πληροφόρησε ότι εσείς έχετε την αρμοδιότητα να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, για να συζητήσει το θέμα της επικεφαλίδας, σύμφωνα με την παραπάνω σχετική επιστολή μας.

Παρακαλούμε, λοιπόν, να μας ενημερώσετε (Ν. 3463/06, άρθρο 215) εάν και πότε προτίθεσθε να δώσετε τη σχετική εντολή. Ευχαριστούμε και διατελούμε, Με εκτίμηση, Για το Δ.Σ. Φίλιππος Χατζηπέρης/ πρόεδρος, Π. Μουτσάτσος/Γεν. Γραμματέας.

Και οι απαντήσεις: 1.- Από Δήμο Αίγινας, προς ΣΕΑΣΑ, Α/Π. 3975/14-5-2009*, Θέμα : Ακτοπλοϊκή Συγκοινωνία και Λιμάνια της Αίγινας, Σχετ. : Το υπ’ αριθ. 2/2009 έγγραφό σας.

Σε απάντηση του προαναφερομένου σχετικού εγγράφου σας, σας γνωστοποιούμε τα εξής: Για κάθε εξέλιξη στο θέμα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και των λιμανιών της Αίγινας, γίνεται ενημέρωση στην έναρξη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ως εκ τούτου, φρονούμε ότι η εισαγωγή ενός θέματος χωρίς συγκεκριμένο περιεχόμενο για λήψη απόφασης, δεν θα συντελέσει στην επίλυση των υφισταμένων προβλημάτων. Ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Ι. Κουκούλης.

2.- Από Περιφέρεια Αττικής/Δ/ση Τοπ. Αυτό. και Διοίκ. Ν. Πειραιά, Α/Π 07/ΔΤΑ/3996/ Πειραιάς 20-05-2009, Προς κ. Δήμαρχο Αίγινας, Κοιν. Σύλλογο Επιβατών Ακτοπλοϊκής Συγκοινωνίας Αίγινας.

Θέμα : Αναφορά του Συλλόγου Επιβατών Ακτοπλοϊκής Συγκοινωνίας Αίγινας, Σχετ.: Η από 22-05-2009 (α.π. 3996/08.05.2009) αναφορά.

Σας αποστέλλουμε σε φωτοαντίγραφο την ανωτέρω αναφορά του Συλλόγου Επιβατών Ακτοπλοϊκής Συγκοινωνίας Αίγινας, με τις συνημμένες σε αυτή επιστολές, με την οποία διαμαρτύρεται για άρνηση ακρόασης για την επίλυση τοπικών προβλημάτων και παρακαλούμε να εξετάσετε τα καταγγελλόμενα και να μας γνωρίσετε και τις τυχόν ενέργειές σας.

Με εντολή Γ.Γ.Π.Α./Η Διευθύντρια/Μαρία Καλυβά, Ακριβές Αντίγραφο/ο Προϊστάμενος Γραμματείας/Κασσιανή Χόβολου. Συνημμένα : Το σχετικό (φύλλα 10).

Τα σχόλια της Συντακτικής Επιτροπής (16΄)

(Τρίστηλο, 9άρια)

Φυσικά, η επιστολή του κ. Δημάρχου, όχι μόνο δεν μας έπεισε, αλλά είναι και κατακριτέα, διότι δεν γράφηκε στις 14 Μαΐου 2009, αλλά μετά την λήψη της από 20-05-2009 επιστολής της Περιφέρειας Αττικής. Αυτό αποδεικνύεται από τη σφραγίδα πρωτοκόλλου, που γράφει 27-5-2009, οπότε ελήφθη και πρωτοκολλήθηκε με Α/Π 7086 και καλύφθηκε με ….. διορθωτικό! Σύμφωνα με την σφραγίδα του ΕΛΤΑ κατατέθηκε στις 27-5-09. Επομένως δεν είναι δυνατό να κάνει 14 μέρες, να πάει από το Δημαρχείο στο Ταχυδρομείο! Δεν κατανοούμε τέτοιου είδους κουτοπονηριές από μια επίσημη Δημοτική Αρχή! Διερωτόμαστε εάν τη διάβασε ο κ. Δήμαρχος, προτού την υπογράψει!!!;;; Μα είναι δυνατό να γίνονται τέτοια λάθη!;

Είναι θλιβερό να συνεχίσουμε τα σχόλια, διότι μελαγχολούμε σκεπτόμενοι την απογοήτευση των πολιτών για τις ανικανοποίητες προσδοκίες τους από τη Δημοτική Αρχή! Αφήνουμε τα υπόλοιπα στην κρίση των αναγνωστών. Ωστόσο, η Ακτοπλοϊκή Συγκοινωνία και τα λιμάνια της Αίγινας είναι από τα σοβαρά προβλήματα του νησιού! Απορούμε, γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο δεν το καταλαβαίνει! Φαίνεται ότι οι πολίτες της Αίγινας έκαναν πάλι λάθος, να έχουν μεγάλες απαιτήσεις από συνηθισμένες μικρές Αρχές! Ευχόμαστε να διαψευστούμε μέχρι το τέλος της θητείας της, για χάρη του νησιού μας! Όμως, άλλα λάθη των πολιτών δεν δικαιολογούνται. Πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αν είναι υπεύθυνοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου